Water szig vízszigetelés
FőoldalTüzivíztározó fóliázás

Tüzivíztározó fóliázás, víztározó szigetelés

Tüzivíztározó fóliázás, szigetelés UV-stabil lágy PVC tófólia hegesztéssel

Lépjen velünk kapcsolatba
Tüzivíztározó fóliázás, oltóvíztározó szigetelés szakszerű kivitelezéssel, 20 éves szakmai tapasztalattal.Tüzivíztározó, oltóvíztározó építését a telephely engedélyzetetése vagy felülvizsgálata során válik szükségessé, amikor a tűzoltóság írja elő a létesítését a tűzvédelmi jogszabályok meghatározása keretében a tüzivíztározót.A víz tárolásán túl tározóink teljesen megfelelnek az Uniós követelményeknek hígtrágya tárolására is, tenyésztelepeken. A kiszigetelt tároló medence nem szivárog, semmilyen káros anyag nem jut a talajba. Cégünk vállalja a már kialakított földfelszíni és zárt tüzivíztározó, oltóvíztározó fóliázását, szakszerű szigetelés készítését PVC-fólia hegesztéssel, rövid határidővel. Ez a tüzivíztározó szigetelés rendszer bevált, elfogadott, gyorsan, olcsón kivitelezhető és azonnal használható.Azon cégek és vállalkozások esetében, ahol gazdálkodási tevékenységet folytatnak, kötelesek gondoskodni az általuk működtetett létesítmények oltóvíz-ellátásáról. A közműhálózatról is igényelhető oltóvíz ellátás, de ez nem minden esetben biztosított. Előfordulhat, hogy a szolgáltató nem tud megfelelő mennyiségű és nyomású vizet biztosítani, ez területenként eltérhet. Ezesetben a telephelyen kell megoldani az oltóvíz készlet tárolását. Általánosságban elmondhatjuk, hogy a szükséges oltóvizet a meglévő vízhálózatról, oltóvíz hálózatról biztosítják, de ahol ez nem lehetséges, ott oltóvíztározó létesítését írhatja elő az országos tűzvédelmi szabályzatról szóló 54/2014 (XII. 5.) BM rendelet. Az oltóvizek tárolására úgynevezett tűzivíztározót vagy oltóvíz tározót kell kialakítani. A tűzivíztározók többféleképpen készülhetnek. Beszélhetünk épített vasbeton víztározóról, de a tüzivíztározó megjelenhet akár egy kerti tó formájában is.Kialakításuk nem minden esetben kötelező, tűzivíztározó, bár különböző anyagokból, különböző eljárásokkal készülhetnek, mégis minden esetben első számú szempont a tűzivíztározó vízszigetelése.Cégünk több mint 20 éves tapasztalattal vállalja ipari létesítmények, raktárak, mezőgazdasági öntözővíz tározó vagy tűzivíz tározók vízszigetelésének kivitelezését. Profilunkba beletartozik továbbá, medence és kert-, fürdőtó szigetelése és különféle lapostető szigetelés megoldások a legmodernebb technológiák felhasználásával. Szigetelés esetén válassza a Water-Szig csapatát. Szigeteléseinkre 10 éves garanciát biztosítunk.
Tüzivíztározó fóliázás, víztározó szigetelés UV-stabil lágy PVC tófólia hegesztéssel
Lágy-PVC szigetelő előnyei
 • Költségkímélő
 • Minden felületen alkalmazható
 • Gyorsan, egyszerűen beépíthető
 • Közvetlen a talajra fektethető
 • Hosszú élettartamú
 • Nem igényel karbantartást
 • Könnyen és gazdaságosan javítható
 • Újrahasznosítható
A felhasznált anyagokra, hegesztési varratokra 10 év garanciát vállalunk.
Munkáinkat precízen, megbízhatóan, rövid határidővel és 20 éves tapasztalattal végezzük.
A szigetelés árak nem tartalmazzák a szükséges kiegészítők árát. (pl.:csőáttörések, stb.) Csőátvezetések gallérozása 5000Ft/db.Kerti tó, fürdőtó fóliázás árak
Típus
Kiegészítő
Ár
Típus
+ 1,0mm PVC fólia
Kiegészítő
Geotextil
Ár
2.300,- Ft/m2
Típus
+ 1,2mm PVC fólia
Kiegészítő
Geotextil
Ár
2.400,- Ft/m2
Típus
+ 1,5mm PVC fólia
Kiegészítő
Geotextil
Ár
2.500,- Ft/m2
Típus
+ 2,0mm PVC fólia
Kiegészítő
Geotextil
Ár
3.000,- Ft/m2
Egész éves AKCIÓNK keretében, személyre szabott, kedvezvényes árak!Az általunk forgalmazott tófólia UV stabil és gyökérálló.A feltüntetett szigetelés, fóliázás árak tartalmazzák a geotextília, a PVC fólia árát és a munkadíjat.
Weboldalunkon feltüntetett árak NETTÓ összegek, az ÁFA-t nem tartalmazzák.
Megrendelő feladata
 • Meder kialakítása
 • Sima, gyökér, törmelék nélküli felület biztosítása
 • Talajvízmentesítés
 • 230V biztosítás
 • Szívócsövek elhelyezése
Megrendeléshez szükséges adatok
 • Megrendelő neve, telefonszáma
 • Tározó kb. mérete, pontos helye
 • Választott fólia vastagsága
Lépjen velünk kapcsolatba

Lapostető szigetelés GYIK

Gyakran ismételt kérdések

Szükség van építési engedélyre a víztározó kialakításához illetve a szigetelés elvégézéséhez? Milyen előírásoknak kell megfelelni?

Vannak olyan esetek, melyekben engedélyköteles, de kialakítható úgy, hogy ne kelljen.
Az építési engedély nélkül végezhető építési tevékenységekkel a 312/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet 1. melléklete foglalkozik, melynek 18. szakasza szerint a magánhasználatú kerti víz-, fürdőmedence és kerti tó építése nem engedélyköteles, de ehhez figyelembe kell vennünk a 19. szakasz korlátozását is. Eszerint a telek természetes terepszintjéhez képest maximum 1 métert térhetünk el.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy ha kiásunk egy 1 méter mély területet majd mellé 1 méter magas töltést teszünk és feltöltjük az egészet vízzel, az még pont nem engedélyköteles, nincs szükség külön kérelemre. Ez ugye azt is jelenti, hogy 2 méter mély lesz a tározó, de a terepszinthez képest csak 1-1 az eltérés felfelé és lefelé, azaz tökéletesen megfelel a jogszabálynak, míg egy 1.5 m mélyre ásott medence már nem. Mindenesetre mi azt javasoljuk, hogy ha víztározót szeretnénk, számoljunk rá pár centi biztonsági “pluszt”, mert egyrészt a víztározó fóliázás vastagsága sem nulla, másrészt nehogy egy ellenőrzés során ezért a néhány extra liter vízért büntessenek meg minket.

Ahhoz hogy az oltóvíz tározónk megfeleljen a hatályos törvényeknek a belügyminiszter 54/2014. (XII. 5.) BM rendeletének idevágó részét kell áttanulmányoznunk:

 • A tározó vízbefogadó képessége nem lehet kevesebb 30 köbméternél
 • A helyét úgy kell kialakítani, hogy az tűzoltó gépjárművel mindenkor könnyen megközelíthető legyen
 • A víztározó és a védeni kívánt építmény, szabadterület közötti távolság nem lehet több 200 méternél. Ezt a távolságot a megközelítési útvonalon kell mérni, nem légvonalban.
 • Minden megkezdett 100 köbméterenként 1 szívócsövet kell beépíteni, melynek belső névleges átmérője legalább (NA) 100 mm kell legyen. A cső alsó végződését szűrővel, a felső vízszintes irányút pedig szabványos (NA 100) A jelű csonkkapoccsal és kupakkapoccsal kell ellátni. A kivezetések a földtől 0.8-1.2 méteres magasságban kell legyenek, egymástól pedig 5 méter távolságra.
 • A vízállástól függetlenül az oltóvíz akadálytalanul kiemelhető legyen

Az említett jogszabályokat itt érheti el:
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1200312.kor
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1400054.bm

Mikor van szükségem tüzivíztározóra?

Akkor, hogyha a védeni kívánt épület közelében nem áll rendelkezésre hálózati oltóvíz vagy a kiépített hálózat nem rendelkezik a tűzoltáshoz szükséges vízhozammal. Ez a telephely engedélyeztetéseknél különösen fontos, hiszen különböző tűzvédelmi előírásoknak is meg kell felelni. A tározó létesítését helyi hatóság írja elő, illetve a szükséges vízmennyiséget is meghatározza.

Milyen feltételeket kell biztosítanom a víztározó fóliázás elkezdése előtt?

A szigetelési munkálatok megkezdése előtt a földmunkát el kell végezni, homogén felületű meder szükséges talajvíztől és sártól mentes állapotban ahhoz, hogy az elvégzett munka tartós legyen. Ehhez a kiálló éles tárgyakat, köveket és gyökereket is el kell távolítani.

A meder mellett áramforrást kell biztosítani, melyet a forró levegős fóliahegesztéshez tudunk majd használni, A szívócsövek elhelyezését pedig még a tüzivíztározó szigetelés megkezdése előtt el kell végezni.

Mi a különbség a tüzivíztározók, hígtrágyatározók és az öntözővíztározók között?

Kívülről talán csak a szívócsöveket láthatjuk különbségként, hiszen az oltáshoz használt tározóknál konkrét előírások határozzák meg ezek milyenségét.

Az igazság az, hogy fóliázási szempontból viszont nem sokban különböznek, ugyanazokkal az anyagokkal dolgozunk, ugyanazzal a technikával. A cél ugyanis mindig a tartós, tökéletesen szivárgásmentes szigetelések elkészítése. Mivel az öntözővíztározók és hígtrágyatározók nem feltétlen tartalmaznak külön kivezetéseket az oldalfalon, a fólia beszabásakor ezeket esetenként elhagyhatjuk.

Kollégáink készséggel vállalják bármelyik víztározó szigetelés típus szakszerű, gyors és költséghatékony elkészítését.

Igényelnek ezek a tározók valamiféle karbantartást?

Maga a víztározó szigetelés nem kimondottan, általában csak takarítási feladatokról beszélhetünk. Azt azonban ne felejtsük el, hogy a csőelemek időközönkénti nyomáspróbán kell hogy átessenek, hiszen az öregedéssel az illesztések minősége romolhat, átengedheti a folyadékot szivattyúzás közben, ez pedig nem csak az oltóképességet rontja, hanem balesetveszélyes is lehet.

A nyomáspróbát a jelenlegi jogszabályok szerint 5 évente kell elvégezni, 1.5 MPa nyomáson, 5 percen keresztül. Ha ezalatt szivárgást nem tapasztalunk, akkor a próba sikeres, a rendszer megfelelő állapotban van ilyen szempontból.