Water szig vízszigetelés
FőoldalMedence fóliázás

Medence fóliázás és szigetelés szakértelemmel

Medence fóliázás, szigetelés profi gyors kivitelezéssel

Lépjen velünk kapcsolatba
Medence PVC fólia szigetelés rövid határidővel, megbízhatóan, 20 év szakmai tapasztalattal.Úszna egyet a nagy nyári melegben, esetleg fűtött beltéri medencéjéből élvezné a téli kilátást?Bízza ránk medencéje szigetelését, hogy 20 éves tapasztalattal, megbízható munkatársakkal és minőségi alapanyagainkkal hozzásegíthessük önt saját medencéjéhez.Cégünk széles tevékenységi körrel rendelkezik, melynek egyik fontos eleme a medencék fóliával való szigetelése. A fólia burkolat egy megbízható, modern megoldás kültéri és beltéri medencék szigeteléséhez egyaránt. A medencék szigetelése általában kék színű fóliából készül, de honlapunkon több színű mozaik mintás és színes medence fólia közül válogathat, hogy medencéje teljesen testre szabott lehessen. A fóliák egyre szélesebb körben elterjedtek hiszen költséghatékonyabb megoldást jelentenek a csempeburkolatnál, valamint strapabíró így megbízható védelmet biztosítanak. Javítás esetén a teljes medencefólia cseréje 1 nap alatt kivitelezhető.Régi és új fémfalú vagy beton medence esetében is végzünk medence fólia cserét. A medence fólia helyszíni beszabása, rögzítése után hőlégfúvóval hegesztjük a medence fóliát. Így a medence szigetelés teljesen biztos, a hegesztési varratok vízhatlanok. A medence fóliázást Alkorplan szigetelőfóliával végezzük.A medence fóliával történő vízszigeteléseCégünk prémium minőségű medence fóliák széles választékával várja megrendelését. A medence vízszigetelés teljeskörű helyszíni kivitelezését is vállaljuk, hogy medencéje maximálisan megegyezzen elvárásaival. Csapatunk PVC medence fóliák hegesztési eljárásaira specializálódva ér el hibátlan eredményt medence fóliája felhelyezése közben. A fólia hegesztéses eljárások szinte láthatatlan és stabil illesztéseket eredményeznek. Nem csupán megjelenés, de hatékonyság tekintetében is hibátlan medence fóliával való szigetelést kivitelezést rövid határidővel és 10 év garanciával vállalunkVíz betöltéseHa csapatunk elvégezte a kivitelezést, egy utolsó szemrevételezés után nincs is más dolga, mint feltölteni medencéjét és élvezni a nyári délutánokat.Cégünk több mint 20 éves tapasztalattal vállalja ipari létesítmények, raktárak, mezőgazdasági öntözővíz tározó vagy tűzivíz tározók vízszigetelésének kivitelezését. Profilunkba beletartozik továbbá, medence és kert-, fürdőtó szigetelése és különféle lapostető szigetelés megoldások a legmodernebb technológiák felhasználásával. Szigetelés esetén válassza a Water-Szig csapatát. Szigeteléseinkre 10 éves garanciát biztosítunk.
Medence fóliázás, szigetelés profi gyors kivitelezéssel
Fóliával burkolt medence szigetelés előnyei
 • Alacsony ár
 • Gyorsan kivitelezhető
 • Könnyen javítható
 • Teljes fólia csere 1 nap alatt elvégezhető
Már választható többféle egyszínű lakkbevonatos és mintás lakkbevonatos medence fólia.Medence fóliázás árak
Típus
Kiegészítő
Ár
Típus
0.8mm-es
Kiegészítő
Kék színű fóliából
Ár
7.000,- Ft/m2
Típus
0.8mm-es
Kiegészítő
Mintás fóliákból
Ár
7.500,- Ft/m2
Típus
1.5mm-es
Kiegészítő
Egyszínű fóliákból
Ár
11.000-13.000,- Ft/m2
Típus
1.5mm-es
Kiegészítő
Mintás fóliákból
Ár
13.000-15.000,- Ft/m2
Az általunk használt anyagokra, hegesztési varratokra 10 év garanciát vállalunk.
Munkáinkat precízen, megbízhatóan, rövid határidővel és 20 éves tapasztalattal végezzük.
A feltüntetett árak tartalmazzák a medence fólia árát és a munkadíjat.
Lépcsőfokok mérettől és formától függően: 1.000,- és 5.000,- Ft / db között,
fóliabádog perem rögzítése: 1.000,- Ft / fm.
Nem csak a termékek árai érdeklik, hanem konkrét, pontos árajánlatot szeretne? Kérjük érdeklődjön a kapcsolat oldalon vagy kattintson ide!
A feltüntetett szigetelés, fóliázás árak tartalmazzák a geotextília, a PVC fólia árát és a munkadíjat.
Weboldalunkon feltüntetett árak NETTÓ összegek, az ÁFA-t nem tartalmazzák.
Lépjen velünk kapcsolatba

Választható medence szigetelés típusok

Renolit Alkorplan 1000

Egyszínű medencefóliák védőlakk bevonat nélkül

Fehér
Fehér
Homokszínű
Homokszínű
Világoskék
Világoskék
Adriakék
Adriakék
Karibzöld
Karibzöld
Világosszürke
Világosszürke
Renolit Alkorplan 2000

Egyszínű medencefóliák védőlakk bevonattal

Fehér
Fehér
Homokszínű
Homokszínű
Világoskék
Világoskék
Adriakék
Adriakék
Karibzöld
Karibzöld
Világosszürke
Világosszürke
Sötétszürke
Sötétszürke
Renolit Alkorplan 3000

Mintás medencefóliák védőlakk bevonattal sima felülettel

BlueGreek
BlueGreek
Perzsia-Blue
Perzsia-Blue
Perzsia-Sand
Perzsia-Sand
Perzsia-Black
Perzsia-Black
Mozaik
Mozaik
Carrara
Carrara
Marble
Marble
Bysance-Blue
Bysance-Blue
Platinum
Platinum

Medence fóliázás GYIK

Gyakran ismételt kérdések

Miért jobb fóliázni a medencémet mint a csempés vagy mozaikos megoldást alkalmazni?

 • Az egyik legfontosabb előnye, hogy sokkal költséghatékonyabb választás. A medence szigetelő fólia négyzetméterenkénti ára a jó minőségű csempeburkolatokénál sokkal kedvezőbb.
 • A munkálatok elvégzése is lényegesen kevesebb időt igényel, hiszen nem a négyzetméter törtésze az alapegység amivel haladunk, ezen kívül pedig a nem tökéletesen szimmetrikus alakú medencéknél a szabás gyorsabb, mint a csempék egyenkénti megfelelő alakúra vágása.
 • Tisztántartása is könnyebb feladat, hiszen nem maradnak meg a szennyeződések a fuga tetején, a műanyag felületéről letörölhetőek. Nincs szükség a mozaik visszaragasztására évente, illetve a felszedés és csere is sokkal könnyebb, gyorsabb és tisztább mukafolyamat mint a csempék bontása. Ezen kívül algataszító hatású, illetve a gombák és a penész is nehezebben telepszik meg rajta.
 • Kellemesebb tapintású, a bőr számára sokkal komfortosabb az érintése

A tartósság miatt sem kell aggódnia. Több mint 20 éves működésünk miatt számtalan fóliás vízszigetelés van a hátunk mögött. Eddigi tapasztalataink alapján az általunk felhasznált anyagok és az elvégzett munka végeredménye elég tartós ahhoz, hogy gond nélkül merjünk 10 év garanciát vállalni rá.

Többféle színű fóliát is használunk, biztosan találunk olyat amely illik az Ön ízléséhez. Amennyiben a mozaik mintázatot kedveli, az sem jelent problémát, ugyanis RENOLIT ALKORPLAN 3000 fóliáink pontosan ezt az igényt próbálják kielégíteni változatos mozaikmintáikkal (sőt, a Touch szériában természet ihlette mintákat is talál), azok hátrányai nélkül.

Milyen karbantartásokat igényel egy saját medence?

Talán a legkézenfekvőbb a rendszeres takarítás. Ebben kicsit segít a beépíthető szűrőrendszer, azonban tartsuk észben a szűrők időközönkénti kimosását, hiszen azokba gyűlik az összes kiszűrt szennyeződés, ha pedig eltömődik, akkor a keringető szivattyúnkat nagyobb terhelés éri, többet kell dolgoznia azonos vízmennyiség átpumpálásán, emiatt több áramot vesz fel, jobban melegszik és kopik, hamarabb megy tönkre.

Ezen kívül vannak akkora méretű szennyeződések, amelyek az átlagos szűrő nyílásán be sem férnek. Gondoljunk csak a korai juhar leveleire, amik könnyen meghaladhatják egy felnőtt ember tenyerének a méretét is. Ezeket egyszerűen hálóval lehalászhatjuk a vízfelszínről, a lerakódott szennyeződéseket pedig porszívóval eltávolíthatjuk.

A tisztítási munkák időigényességét csökkenthetjük medence redőnyök vagy valamilyen fedőréteg használatával, ami megakadályozza a szennyeződések bekerülését a vízbe. A párolgást lassítják, a napfény segítségével pedig hatékonyabban tartják melegen a medencéjét, mintha szabadon lenne a vízfelület. Több formája is létezik, például partonálló, medence faba vagy víz alatti vályúba, kamrába rejtett, mely nem vesz el hasznos teret az udvarából.

Kültéri medencéknél még a mínuszok előtt ne felejtsük el téliesíteni a medencét, ugyanis a víz megfagyása károsíthatja a gépészeti részeket.

Ami kicsit kevésbé egyértelmű ha még nem volt medencénk, az a vegyszerezés:

 • PH érték beállítása: Az emberi szem kissé lúgos kémhatású, 7.5 a PH értéke. Ehhez állítjuk be a medence vizét is. Túl alacsony értéknél a víz csípni fogja a szemünket, de túl magasra sem mehetünk, mert túl lúgos környezet is roncsoló hatású, nem csak nekünk, hanem a fóliának is. Igyekezzünk 7.2 és 7.6 között tartani.
 • Vízkeménység: A túl kemény vízből az oldott sók kicsapódhatnak. Ez a medence falán kevésbé okoz problémát, de a vízforgató szivattyút tönkretehetik.
 • Fertőtlenítés: Azt valószínűleg mindenki tudja, hogy a medencéket szükséges klórozni. Ez az eljárás elpusztítja a vízben lévő algát, baktériumokat, vírusokat, gombákat, stb. Azonban a túlzásba vitt klórozás ránk is ártalmas, ideális esetben literenként 0.6-1.0 milligramm között van az oldott klór mennyisége. Léteznek alternatív megoldások is a fertőtlenítésre, mint az aktív oxigén vagy ózonos fertőtlenítés is. Ezeket akkor ajánljuk, ha kisgyermekek számára is szeretné használhatóvá tenni a medencéjét, mivel az ő szervezetük sokkal érzékenyebb a különböző vegyszerekre, ezáltal a klórra is.
 • Algátlanítás: A klór elvégzi a munka egy részét. Ezen kívül vannak klórmentes algaölő szerek is, amelyeket együtt használhatunk vele.
 • Pelyhesítés: A nagyon apró részecskéket pelyhekbe tömöríti, így azok könnyebben fennakadnak a vízszűrőnkön.

Látható, hogy elég sok kémiai behatást kell elviselnie a PVC fóliának a szokásos fizikai behatások mellett. Tapasztalataink szerint azonban ezen körülmények között is több mint egy évtizedet bír az általunk használt anyag, ezért is merünk rá ilyen hosszú garanciát vállalni.

Bármilyen alakú medencén használható a fólia szigetelés?

Természetesen. Rugalmas fóliáinkat tökéletes méretre szabjuk és a medencéje formájához illesztjük, majd forró levegővel összehegesztjük. Legyen az hagyományos téglatest alakú vagy valamilyen egyedi íves megoldás, mi segítünk, hogy tökéletes szigetelő burkolat kerüljön rá, amellyel biztosan elégedett lesz.

Hogyan néz ki egy medence fóliázás elkészítése?

Többféle fóliát is alkalmazunk a feladattól függően. A PVC szigetelés amit használunk, létezik egyszerű polimer fólia vagy lemezként, illetve háló erősített formában is, mely sokkal nagyobb víztömeget visel el. Ezt betonozott medencéknél szokás használni, míg az erősítés nélkülit általában csak a fémpalástos medencéknél ajánlott. A medence lépcsőire csúszásmentes fóliát alkalmazunk.

Miután kiválasztotta az Önnek tetsző színt, megkezdjük a munkálatokat:
A medence alapterületét és oldalfalait geotextillel burkoljuk, ami plusz védelmet fog biztosítani a mechanikai sérülésekkel szemben. A fóliát megfelelő méretre szabjuk, a részeket pedig összehegesztjük forró levegővel. Felszereljük a fóliabádog rögzítőelemeket, melyek az egészet tartani fogják és fixáljuk a szigetelést, a lépcsőknél, ülőlapoknál külön ragasztással is rögzítjük. Az esetleges befújók, lámpák, összefolyók helyét tökéletesen illeszkedőre vágjuk ki. A víz betöltése után ellenőrizzük, hogy biztosan mindenhol vízhatlan-e a szigetelésünk.

Kiváló minőségű, német ALKORPLAN termékeket használunk, melyek több évtizedes múltra tekintenek vissza, a legnépszerűbbek és legmegbízhatóbbak közé tartoznak jelenleg a piacon. Nem kell aggódnia azon, hogy megfelel-e az európai szabványoknak, hiszen itt gyártják, minden lehetséges előírásnak megfelel. CE minősítéssel rendelkező termékről beszélünk, illetve OTH engedéllyel is rendelkezik, azaz akár ivóvíztározók is szabadon burkolhatóak vele, semmilyen káros anyag nem oldódik ki a vízbe belőle.

Mire nem vonatkozik a garancia?

A garancia akkor érvényesi, ha a fóliázott medencét rendeltetésszerűen használják.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az éles tárgyak okozta mechanikai sérülésre, forró víz okozta redősödésre (bár ehhez gyakorlatilag az üres medencébe kéne lobogó vizet öntenünk), illetve a nem megfelelően alkalmazott vegyszerezés okozta károkra sajnos nem tudunk garanciát vállalni, ahogy a gyártók sem.

Amennyiben viszont ezek a kizáró tényezők nem álltak fenn, de mégis tönkrement a burkolat, abban az esetben bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, mert biztosan tudunk segíteni garanciaidőn belül és azon túl is!

Miért válasszam a Water-Szig csapatát egy komplett medence építő cég helyett?

Mi kizárólag fóliázással, szigetelések kivitelezésével foglalkozunk cégünk alapítása óta, ami azt jelenti, hogy azóta igyekszünk ebben az egy feladatkörben tökéletesíteni a munkánkat.
Az időnk teljes egészét erre fordítjuk, így amíg más az ásást, betonozást, glettelést csinálja, mi akkor is a fóliázásunkat tökéletesítjük. Ennek köszönhetően jól kitanultuk a szakma rejtelmeit és naprakészek tudtunk maradni minden újonnan megjelenő anyaggal, szerszámmal és technikával.